Claraphon, Vocal Explorer

 

Welkom bij Claraphon! Ik ben Clara Bakker, zangeres, zangcoach en vocal explorer. Mijn liefde voor muziek, de stem en zingen wil ik graag doorgeven als coach. Kom je zangkunsten verbeteren, muziek en zingen zijn goed voor je lijf en voor je brein!

 

Door mijn opleiding tot docent Vocal Education ben ik inmiddels een ware stem- en zangtechniek-freak aan het worden. Ik verdiep mij graag in de vitaliteit en de gezondheid van de stem. Enorm fascinerend. Ik ben gek op creëren, ik zie mezelf als een onderzoeker, vandaar  vocal explorer. In mijn lessen neem ik je graag mee op ontdekkingsreis.

 

Clara betekent helder; phon staat voor geluid/stem. Als klein meisje zong ik al, kon daar helemaal in opgaan en merkte al snel dat ik anderen daar ook mee in vervoering kon brengen. Als een papegaai bootste ik van alles en iedereen na en probeerde het me eigen te maken. Al vrij snel bracht me dat van voor de spiegel naar een groter podium.

Theaterschool, verschillende bands en projecten, en een plek om te studeren aan de Rockacademie. Mijn eerste CD nam ik op in de Blue Moon-studio van zanger Hessel op Terschelling, daar waar mijn wiegje stond. Zingen bracht en brengt me in contact met bijzondere muzikanten en uiteenlopende muziekstijlen. Van Americana tot jazz & blues, pop, soul en tikje rock. Neem maar eens een kijkje op de website.

 

Ik nodig je graag uit in mijn eigen studio te Wormerveer, Zaanstad. Een fijne plek om aan de slag te gaan. Te landen en iets op te bouwen.

 

Wat kun je bij mij zoal verwachten?

Krijg meer controle, dat gun ik je want zingen is gewoon super om te doen! Zingen wordt natuurlijk nog leuker als je weet wat je aan het doen bent.

  • Je stem wordt sterker
  • Laat je adem het werk doen
  • Je gaat je lijf beter voelen
  • Je bouwt zelfvertrouwen op
  • Vergroot en behoud het plezier dat zingen geeft
  • Leer beter te luisteren
  • Je stem, je keel, je hoofd en lijf: hoe werkt dat allemaal?

 

Ik heb me in de jaren ondergedompeld in een breed scala aan zangtechnieken en zelf veel zang en coaching gevolgd, nu ook nog, je bent nooit uitgeleerd. Ik blijf mezelf graag ontwikkelen. Ik  vind het leuk om overal wat van mee te pikken en focus me dus niet op één zangmethode. Het belangrijkste vind ik dat het op een gezonde manier gebeurt, zonder te forceren. Plezier staat  bij mij voorop.

 

Ik heb de nodige podiumervaring opgedaan op festivals en podia als Oerol, Mundial, Magneet, Paradiso en Amsterdam Blue Note. Getourd door Thailand als vocalist van een grote bigband.  Hierdoor kan ik je ook helpen bij bijvoorbeeld stage presence, of als je wat podiumvrees hebt. Ik heb een hands on-mentaliteit mede door mijn pedagogische achtergrond.

Ik heb veel naschoolse activiteiten begeleid in de vorm van drama en muziek.